Стена от габиони

Искаме всичко в дома ни да бъде направено по наш вкус, отличително като индивидуалността ни, но въпреки това- красиво. „Моят дом е моята крепост“. 
Един модерен вариант за разнообразяване на ландшафта е чрез стени от габиони. 

Какво са габиони?

Габьоните са телени клетки пълни с камъни или пръст. Най- често имат кубична форма, но се срещат и цилиндрични. Специфичното при тях е, че се изработват директно на терен. 

За какво се използват габиони?

Габионите се използват за изработванета на подпорни и преградни стени, и укрепване на скатове. С тях се създават здрави огради и трайни конструкции. Напоследък са и предпочитано средство за разкрасяване на ландшафта, който е с дълга история. Самият Леонадро Да Винчи е проектирал и използвал габиони за основите на замъка Сан Марко в Милано. 

Предимства на габионите

Габионите от телени мрежи имат редица предимства. Неоспоримо- това е едно относително евтино решение за двора на къщата, или за изграждане на подпорни стени. 

Те са естетически издържани, ефектни, екологични и най- важното- трайни конструкции. Устойчиви са на механични повреди и различни атмосферни условия. 

Освен това са с отлина звукоизолация. 

Изработване на стени с габиони

Изграждането на стените от габиони са необходими два компонента- телени клетки, които се поставят на земята, и материалът, който ще се слага в тях. 

Време е за Вашият нов дом!